U subotu 14. prosinca 2019. u večernjim satima, nakon paljenja treće adventske svijeće, otvorena je Božićna misijska izložba u Misijskom centru župe Svih svetih u Đakovu.
Izložbu su otvorili vjeroučenici osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” uprizorenjem jednog pisma sluge Božjega o. Ante Gabrića u kojem on svojim prijateljima opisuje slavlje Božića u Indiji gdje je on djelovao kao misionar. To je bio pravi vapaj za Kristom koji jedini donosi sreću.
Nakon ovog dirljivog uprizorenja, prisutne je pozdravio prečasni gospodin Tomislav Ćorluka naglasivši kako danas mnogi očekuju Kristovu ljubav po našoj djelatnoj ljubavi, koju kao vjernici iskazujemo našim misionarima i njihovim vjernicima. Potom je riječ uzela s. Ignacija Ribinski, voditeljica Misijskog ureda u Đakovu naglasivši kako je advent vrijeme čekanja te kako i danas mnogi čekaju našu ljubav i darežljivost te pošto prime dar pitaju svog misionara: odakle mu novac za bušenje bunara i gradnju kapelica, našto je misionar don. Ivan Stojanović odgovorio svojim vjernicima da su sav taj novac darovali Hrvati.
S ponosom možemo reći da ovaj misijski centar brine za preko 560 djece u misijskim zemljama, zahvaljujući vašoj kršćanskoj ljubavi na koju misionari mogu uvijek računati.
Zatim su svi prisutni pozvani na razgledanje Božićne izložbe gdje se mogli kupiti ukrasi i rukotvorine za predstojeće blagdane i tako pomoći misije.

Foto i video: Josip Kazalicki

 

 

Categories: Nekategorizirano