Svjetski misijski dan obilježen je u Đakovu 18. listopada održanim Seminarom za animatore i suradnike misija. Seminar je obuhvatio tri predavanja: s. Ignacija Ribinski govorila je na temu: Katoličke misije, don Ivan Stojanović, salezijanac: Uloga vjernika laika u misijskom poslanju Crkve, don Sebastijan Marković, salezijanac: Radost Evanđelja (pobudnica pape Franje). U diskusiji na kraju seminara izneseno je puno zanimljivih detalja iz života i rada misionara.
Istog dana u 19 sati u Misijskom centru otvorena je misijska izložba. Svečanost je započela pjesmom naših postulantica, nakon koje su djeca osnovne škole Ivan Goran Kovačić odglumila kratki igrokaz „Misijska himna“. Izložbu je otvorio vlč. Josip Leaković, župnik iz Kuševca. Prisutnima se obratila i voditeljica Misijskog centra, s. Ignacija Ribinski te zahvalila svim župljanima koji molitvom, radom i darom pomažu misije. Izložba je bila prodajnog karaktera te su posjetitelji te večeri i cijelog sutrašnjeg dana mogli nešto kupiti i tako darovati potrebne u misijskim zemljama.
U đakovačkoj radijskoj vjerskoj emisiji „Efata“ 20. listopada sudjelovala je nadbiskupijska animatorica župnih misijskih skupina, s. Ignacija Ribinski, te dala kratki izvještaj o misijskoj suradnji naše župe i nadbiskupije. Pozvala je sve slušatelje da se uključe u misijsku suradnju. s. I.

Categories: Nekategorizirano