Misijska skupina đakovačke župe Svih svetih pod vodstvom animatorice za župne misijske skupine Đakovačko-osječke nadbiskupije, s. Ignacije Ribinski organizirala je u župnoj dvorani 14. predbožićnu misijsku izložbu, koja je otvorena u subotu, 17. prosinca. Izložbu je otvorio župnik preč. Tomislav Ćorluka, a u recitalu i igrokazu sudjelovali su Pjevači betlehemske zvijezde te  4.a razred OŠ Vladimira Nazora iz Đakova s učiteljicom Brankom Erdeljić. Izložba je bila prodajnog karaktera, a sav prihod namijenjen je potrebama djece u Beninu.
Pjevači betlehemske zvijezde mali su suradnici misija, članovi Svjetskog misijskog pokreta katoličke djece u svijetu, koja pomažu svoje siromašne, bolesne, napuštene i gladne vršnjake u misijskim zemljama. Prisutnim Đakovčanima u svom recitalu poručili su: “Nastojimo svojom molitvom, radom i odricanjem pomoći koliko možemo, a u ovo božićno vrijeme, dok su naši domovi puni topline i radosti, želimo zamoliti da nam darujete skroman prilog za našu braću i sestre koji ni ovoga Božića neće imati na stolu ni kruha, a kamoli kolača.” Okupljene Đakovčane obavijestili su kako će tijekom božićnog vremena sredstva za misije prikupljati posjećujući domove svih onih koji ih pozovu, kako bi posvjedočili da se Bog rodio na radost cijeloga svijeta i da nijedan čovjek za njega nije nevažan.

Pozivu malih suradnika misija, Pjevača betlehemske zvijezde, pridružila se i s. Ignacija rekavši kako nitko ne traži velike darove, već samo znakove sudjelovanja u općem misijskom poslanju Crkve. Gledajući roditelje kako otvaraju vrata svoga doma i pomažu misije i djeca će naučiti pomagati drugima, rekla je s. Ignacija i zaključila: “Radujem se uvijek kada vidim ljude koji se zanimaju ne samo za svoje osobne interese, nego i za interese drugih. Pozivam da se ovoga Božića zajedno radujemo što smijemo biti malo siromašniji nego inače, jer govori se o krizi. Ali u Đakovu nema krize ljubavi i to je ono najljepše na čemu vam ovoga Božića mogu čestitati.”
„Božić je obiteljski blagdan, blagdan zajedništva, pomirenja i praštanja, ali i blagdan darivanja. Bog nas je obdario darom sebe, te nas je pozvao da jedni drugima budemo dar.  Ne treba blagdane koji su pred nama svesti samo na darove,  oni mogu biti pomoć u zbližavanju, a potom neka ih nadiđe ljubav, razumijevanje i slavlje Isusova rođenja u zajedništvu“, rekao je župnik Ćorluka i potaknuo prisutne da na misijskoj izložbi potraže sitne darove za svoje najmilije, te će tako pomoći onima koji  Božić ne mogu slaviti svečano.
“>Zahvaljujući darovima Đakovčana u školu ide dvjestotinjak djece u misijskim zemljama, dvadeset bogoslova nastavlja svoj studij jer se našlo hrabrih donatora koji godišnje za njih odvajaju 600 eura, a studij nastavljaju i dva studenta medicine čije školovanje također financiraju Đakovčani. Na misijskoj izložbi bile su izložene i slike Željka Ptičara, slikara koji prodajući svoja djela prikuplja novac za liječenje i kupnju medicinskih pomagala potrebnih njegovu bolesnom sinu Zvonimiru. M. Kuveždanin

Categories: Nekategorizirano