Don Ivan Stojanović, hrvatski misonar u Gani, prije nekoliko mjeseci pokrenuo je izgradnju kapelica u misiji Tatale. Salezijanac iz Uzdola, čiji rad Misijski centar Đakovačko-osječke nadbiskupije svesrdno podupire, u toj afričkoj državi djeluje od 1992.
Projekt izgradnje kapelica brzo je donio rezultate – u selu Bisayim uz vrijedne ruke tamošnjeg stanovništa izgrađena je nova kapelica na koju su vi ponosni, dok se u selu Kpassak gradi Uzdolska kapelica, dar raseljenih Uzdoljana, rodnog mjesta don Ivana.
Kapelica će biti posvećena svetom Ivanu Krstitelju no, nažalost, radovi trenutno stoje zbog situacije s korona virusom.
Selo Nkpangini ima novu kapelicu zahvaljujući Trešnjevačkom dekanatu, a na velikoj pomoći, osim raseljenim Uzdoljanima i donatorima iz Zagreba, don Ivan se osobno zahvalio svećenicima i dobročiniteljima iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Uz veliku pomoć u izgradnji crkve, don Ivan je donirana sredstva pristigla od Hrvata iz Njemačke iskoristio za bušenje dva bunara.
Projekt ne staje, stoga naš misionar poziva sve koji na bilo koji način mogu pomoći da se jave njemu preko facebook stranice www.facebook.com/misija.tatale, email adrese sspptatale@gmail.com ili u Hrvatsku salezijansku provinciju preko koje se mogu uplatiti donacije (više možete pronaći na stranici Provincije donbosco.hr).

 

I vi možete donirati i pomoći djeci u misijama. Više informacija možete pronaći OVDJE

Categories: Nekategorizirano