Uoči svetkovine Bogojavljenja – Sv. tri kralja, naši su mladi župljani (učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole) u crkvi Presvetog Srca Isusova u đakovačkom Samostanu prikazali svoj kratki program. Ovaj program su od Božića do Bogojavljenja upriličili mnogim našim sugrađanima u njihovim domovima kao Pjevači betlehemske zvijezde, a svoj pohod su započeli posjetom Nadbiskupskog doma i našega nadbiskupa, mons. dr. Marina Srakića.
Osim u domovima naših sugrađana, mladi su Pjevači betlehemske zvijezde u sastavu: Helena, Željka i Josipa Bunarkić; Tamara Kajtar, Valentina Majdančić, Sara Samardžić te Benjamin, Iva, Josipa i Marta Šola, zajedno sa svojom voditeljicom s. Ignacijom Ribinski, gostovali u Donjem Miholjcu, Gašincima i Đakovačkoj Satnici te kod jedne obitelji u Đakovačkim Selcima.
Program Pjevača betlehemske zvijezde započinje ulaznom pjesmom “Tri kralja jahahu”, a potom ulaze djeca obučena u tri kralja, sluge, anđele i kralja Heroda. Uz prigodne riječi kraljevi se pred jaslicama poklone novorođenom Isusu i slijedi pjesma “Radujte se narodi”. Anđeli potom predstavljaju Pjevače betlehemske zvijezde i mole za dragovoljni prilog za djecu u misijama. Dragovoljni prilog se stavlja kraljevima u škrinjicu, a njegov iznos ovisi o mogućnostima darovatelja – svaki, pa i najmanji prilog je doborodošao.
Svi prikupljeni prilozi bit će uplaćeni u poseban fond u Rimu za akciju “Djeca pomažu djeci”, kojom su i djeca naše Župe pomogla gladnoj i siromašnoj djeci u misijama. Ovu akciju je prvi puta u Hrvatskoj započela upravo s. Ignacija u našoj Župi, po uzoru na slične akcije u Sloveniji i Njemačkoj, a kasnije je akcija proširena i na područje Zagreba i Hrvatskoga zagorja. Prošle godine je akcija prvi puta održana i u Šibeniku, a potrebne kostime za djecu-pjevače i detaljne upute je mjesnom župniku, na njegovu zamolbu, poslala s. Ignacija. Radosni smo što se ovaj pokret djece sve više širi i u našoj domovini i nadamo se da će iduće godine Pjevače betlehemske zvijezde mnogi poželjeti vidjeti u svojem domu, posebno maloga Benjamina Šolu kako ozbiljno glumi velikoga kralja. S. Rogoz-Šola

Categories: Nekategorizirano