U Nadbiskupijskom misijskom centru u Đakovu otvorena je u subotu, 20. prosinca 2014. misijska izložba u prigodi Božića. Priredili su ju članovi dječje i odrasle misijske skupine župe Svih Svetih Đakovo, zajedno sa s. Ignacijom Ribinski, nadbiskupijskom misijskom animatoricom i voditeljicom Centra. U programu otvorenja izložbe nastupile su postulantice Milosrdnih sestara sv. Križa s izvedbom o Josipu i Mariju koji traže stan u božićnoj noći, te učenici 5. razreda OŠ Vladimira Nazora Đakovo s recitacijama koje je za tu prigodu s njim uvježbala vjeroučiteljica Marica Mandarić. Mjuzikl o toleranciji i prihvaćanju djece druge boje kože, male crnkinje Ane, uvježbala je s učenicima 2. razreda, učiteljica Milica Šaško.
Izložbu je otvorio vlč. Tomislav Ćorluka, župnik župe Svih Svetih, pozdravivši najprije nazočnoga đakovačko-osječkog nadbiskupa dr. Đuru Hranića a zatim sve sudionike izložbe i sve nazočne. Nadbiskup je u svom obraćanju nazočnima i mladim članovima misijske skupine posvijestio da misijsko poslanje pripada biti svakoga kršćanina, a potom zahvalio svim suradnicima misija, napose najmanjima, na sudjelovanju u pripravi izložbe. Istaknuo je zauzeti rad i neumorno zalaganje s. Ignacije i pozvao na veću bratsku solidarnost i spremnost na darivanje od onoga što se ima, kako bi se uljepšao Božić onima koji nemaju ili oskudijevaju.
Sestra Ignacija je potom zahvalila za pomoć i razumijevanje mnogih Đakovčana, kao i osjećaj za misije mnogih drugih suradnika čiji je angažman, podrška i pomoć od neprocjenjivog značenja, jer se udruženim djelovanjem može učini mnogo više nego što mislimo. Potom je svima čestitala nadolazeće Božićne blagdane. s. F.

Categories: Nekategorizirano