U subotu 8. travnja u misijskom župnom centru u Đakovu otvorena je izložba “Uskrs i dijete”. Izložbu je otvorio župnik vlč. Tomislav Čorluka, župnik župe Svih Svetih pritom naglasivši da je Veliki tjedan prilika te poziv na iskrenu i djelotvornu ljubav kojoj se, kao vjernici, trebamo odazivati. Naš odaziv znak je naše kršćanske ljubavi i odgovornosti prema onima koji bez nas ne bi mogli radosno slaviti pobjedu Krista Gospodina. nad smrti. Nadbiskup mons. Đuro Hranić u svom je pozdravu naglasio i pohvalio marljivost zajednice koja nastoji promicati misijsku odgovornost vjernika cijele nadbiskupije.
Voditeljica Misijskog centra, sestra Ignacija Ribinski, uz zahvalu svima koji se zalažu za misijsko djelovanje u župi, posebno je zahvalila svima koji svojim donacijama pomažu misije i misijsko djelovanje.
Bilo je lijepo čuti kako Misijski centar pomaže školovanju čak 412 djece i 29 bogoslova. Kako našim crkvama odjekuje “Hosana”, pođimo i mi ususret Uskrsu te poslanju na koje nas je Krist prije odlaska Ocu uputio: “Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.” (Mk 16,15)

Categories: Nekategorizirano