Misijska izložba uz “Dan života”

Posted

Misijska skupina pod vodstvom s. Ignacije Ribinski, i ove je godine priredila izložbu obilježavajući Dan života, koja je otvorena 7. veljače 2015. u prostorima Nadbiskupijskog misijskog centra Đakovu.
Za taj dan djeca iz đakovačkih vrtića i osnovnih škola Vladimira Nazora i Ivana Gorana Kovačića pisala su i slikala. Njihovi literarni i likovni radovi izloženi su u prostorima centra kako bi ih posjetitelji izložbe, koja je otvorena duže vrijeme, mogli pogledati.
Izložbu je u subotu 7. veljače u 19. sati u prisutnosti većeg broja vjernika podržavatelja misija, misijskih suradnika, svećenika i časnih sestara, otvorio vlč. Tomislav Ćorluka, župnik župe Svih Svetih u Đakovu. Djeca iz spomenutih škola tom su prilikom čitala svoje radove o vrijednosti i ljepoti života te sve nazočne istinski obogatila i ohrabrila svojim stvaralaštvom. Dvije učenice pročitale su tekst s plakate, izrađene za Dan života s motom izložbe „Bijah gladan“. Recitiranje i čitanje radova popratile su sviranjem i pjesmom postulantice Milosrdnih sestara sv. Križa.
Završnu riječ na programu otvorenja uputila je s. Ignacija zahvalivši svim prisutnima i suradnicima koji su doprinijeli otvorenju izložbe te zamolila za daljnju suradnju i pomoć. Istaknula je zauzetost i velikodušnost Đakovčana, koji ostaju otvorena srca i pored svih kriza kojima su danas izloženi. „Nije mala stvar što zajedno činimo: 400 djece i 15 studenata teologije našim darom može pohađati školu i studirati“.
Na izložbi, koja je bila obogaćena raznolikim uradcima marljivih misijskih suradnika, posebno mjesto zauzela je dragocjena pošiljka križeva, ogrlica i slika don Danka Litrića, misionara iz Ruande.
Prekrivač na stolu s izlošcima anđela, na kome su otisnute Isusove riječi: „Dajte im vi jesti“ potiče uvijek iznova posjetitelje izložbe, na svijest kršćanskog darivanja, na nužnost bratskog dijeljenja, kako bi i oni koji nemaju, mogli kao naša braća u dostojanstvu živjeti. S. F.