U prostorijama Nadbiskupijskog Misijskog centra u Đakovu, u subotu 08.02.2014., uz proslavu Dana života, otvorena je misijska izložba koju su postavile Obiteljska i Misijska skupina đakovačke župe Svih svetih. Izloženi su brojni likovni i literarni radovi djece đakovačkih dječjih vrtića i osnovnih škola, kao i različite rukotvorine izrađene u župskim misijskim skupinama. Izložbu je otvorio prečasni gospodin Tomislav Čorluka, župnik župe Svih Svetih u Đakovu i kratko progovorio o obitelji, o teškoćama i zahtjevima suvremenog života. Naglasio je ugroženost nade danas i neizbježnu potrebu nadati se protiv svake nade. Prisutne je pozdravila i voditeljica Obiteljske skupine, Božena Kelava.
Učenici 4. b razreda OŠ Vladimira Nazora iz Đakova, pod vodstvom učiteljice Lidije Štenc i vjeroučiteljice Marice Mandarić, izveli su prigodni program s porukom da je obitelj mala kućna crkva koja zajedno moli u svim prigodama i molitvom Bogu posvećuje svoje dane.
Na kraju je voditeljica Nadbiskupijskog misijskog ureda, s. Ignacija Ribinski na već izrečene poruke dodala: “Dajmo mi optimisti djeci da se mogu nadati! – i pokazala na sliku izgladnjele djece. Zahvaljujući vama ta su djeca u misijskim krajevima osjetila što je kruh, što je škola i sve ostalo. Tri stotine djece se raduje na vaš račun. Isto tako se pet svećenika, koje ste vi školovali, svaki dan na sv. Misi sjeti Đakova.” Zatim je zahvalila svim ustrajnim podupirateljima misija, i mladima i starijima i pozvala prisutne da, prema svojim mogućnostima, kupnjom izloženih rukotvorina doprinesu misijama.
Najmlađa posjetiteljica izložbe bila je Paula Bešlić, samo 7 mjeseci stara. Svojim osmijehom u majčinu naručju unijela je u dvoranu dosta radosti i nade, svjedočeći kako se njezina obitelj raduje životu.
s. M. J.

Categories: Nekategorizirano