U velikoj župnoj dvorani đakovačke župe Svih svetih, 16. travnja otvorena je izložba dječjih likovnih i literarnih radova „Uskrs i dijete“. Izložbu 14. godinu za redom organizira Misijska i Obiteljska skupina ove župe, a tom prigodom prodaju se različiti predmeti, ukrasi, ručni radovi, cvijeće i rukotvorine te tako prikupljaju prilozi za pomoć misijama.
Uz dramski program učenika 3. a razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ – ovogodišnjih prvopričesnika, izložbu je otvorio župnik i dekan Đakovačkog dekanata, preč. Tomislav Ćorluka, voditeljica Obiteljske skupine Božena Kelava i animatorica župnih misijskih skupina Đakovačko-osječke nadbiskupije, s. Ignacija Ribinski.
Sestra Ignacija pred prisutne je stavila lik Šimuna Cirenca koji je nevoljko pomogao Isusu nositi križ, ali je ostao upamćen kao onaj koji je za Isusa ipak nešto učinio. Zahvalila se Đakovčanima i svima koji pomažu misije te pokušavaju biti Šimuni Cirenci poručivši: „Kršćani slave Uskrs tako da svoje rame stave i pod tuđi križ, pa zajedno s Isusom idu prema Golgoti, a onda i prema uskrsnuću.“Otvorenje izložbe pjesmom je obogatio župni zbor pod vodstvom s. Jelene Kovačević, dramski program osmislile su učiteljica Franjka Erdeljić  i vjeroučiteljica Marica Mandarić, a vjernici su imali priliku kupiti i novi broj župnoga lista Mala Crkva. M. Kuveždanin

Categories: Nekategorizirano