Izložba “Uskrs i dijete”

Posted

U subotu, 28.3.2015. u 19 sati, u Misijskom centru, župe Svih svetih, Đakovo, otvorena je izložba „Uskrs i dijete“. Bila je to prigoda pogledati razmišljanja djece na temu Uskrsa. Svoja su razmišljanja izrekli u likovnom i literarnom obliku a sudjelovala su djeca osnovnih škola i vrtića s područja naše župe.
Na samom otvorenju prisutne je pozdravio župnik vlč. Tomislav Čorluka, a učenici osnovne škole Vladimir Nazor, lijepim su recitalom popratili ovu svečanost.
Gospođa Božena Kelava je svima izrekla dobrodošlicu i u ime Obiteljske skupine zahvalila vjeroučiteljicama koje su za ovu prigodu motivirale djecu da izraze svoja razmišljanja te tako posvjedoče svoju vjeru i ljubav prema Isusu Uskrslomu.
Voditeljica i animatorica župne Misijske zajednice, s. Ignacija Ribinski je u ime svih kojima smo kroz ovih 17 godina (recimo bili „magarac“, nositelj Krista, da ga oni daleko upoznaju preko naših djela ljubavi) izrazila veliku zahvalnost što se nisu „povukli“ kad je i na naša vrata došla kriza, nego nastavljaju i dalje pomagati prijatelje u misijama. „Nije mala stvar da se vašim darom školuje 400 djece“, naglasila je sestra. U njihovo, ali i u ime svih suradnika misija zeželila je svima sretan Uskrs te pozvala da i ovaj puta kupe nešto od uskrsnih ukrasa koje je i za ovu priliku načinila Misijska zajednica. s. Ignacija R.