Povodom Svjetskog dana misija u Đakovu je 20. listopada otvorena prodajna izložba. Župnik župe Svih Svetih, vlč. Tomislav Ćorluka poželio je dobrodošlicu svima koji su tim povodom došli u Misijski centar Đakovačko-osječke nadbiskupije. U svom kratkom pozdravu izrazio je radost i ponos što župa Svih svetih sa svojim misijskim suradnicima marno i ustrajno pomaže misije i misionare uz pomoć svih župljana te smo tako svi uključeni u misijsku aktivnost. Tako je ovaj prostor Misijskog centra postao mjesto kamo rado navraćaju naši misonari i misonarke.
Nakon župnika riječ je uzela s. Ignacija, voditeljica Misijskog centra, te svima zahvalila na ljubavi i podršci koju iskazuju misijskom djelu župe te se našim zajedničkim darom 537 djece školuje i ima barem jedan obrok dnevno što ga mnoga djeca nemaju, kao što primjer u Ruandi gdje mogu jesti tek svaki drugi ili treći dan što je posvjedočio fra. Ivica Perić kad je prije tjedan dana bio na Misijskom seminaru u Đakovu.
Svečano otvaranje svojim je dolaskom uveličala Provincijalka poglavarica Milosrdnih sestara svetog Križa, sestra Valerija Široki te kandidatkinje za ulazak u Družbu koje su pjesmom i sviranjem uljepšale događaj. Vjeroučeice osnovne škole Ivan Goran Kovačić, predvođeni profesoricom Terezijom Jurković, igrokazom “Majka Tereza i Marta” oduševile su okupljene.
Misijski centar bit će otvoren cijeli sljedeći tjedan kako bi svi, koji mogu, kupnjom izložbenih predmeta i donacijama pomogli našim misionarima i misionarkama u njihovom poslanju i širenju Radosne vijesti.
.

Snimio: Josip Kazalicki

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Nekategorizirano