Fra Ivica Vrbić, hrvatski kapucin koji djeluje u misiji Minero u Boliviji, na blagdan Gospe Ludske posjetio je Misijski centar Đakovačko-osječke nadbiskupije i u crkvi Srca Isusova, koja se nalazi u sklopu samostana Milosrdnih sestara Svetog Križa, pred mnoštvom vjernika posvjedočio o svom iskustvu širenja Radosne vijesti.
“Tijekom 2010. otišao sam u Benin kako bi skupio malo iskustva u Africi te nakon toga od poglavara tražio da idem u misije. Otišao sam generalu i htio otići u Afriku, no bilo mi je svejedno gdje ću ići. General mi je kazao da me trebaju, ali u Boliviji. Kad sam prije tri godine došao tamo nisam znao ni riječ španjolskoga. Bilo je teško i trebalo je vremena priviknuti se na njihov mentalitet, no to prolazi svaki misionar. Bog ne šalje u misije one koji su sposobni, već kad ih šalje On ih osposobljava. Ja sam živi primjer toga. Htio sam biti svećenik i misionar, a Bog me još uvijek osposobljava da vršim tu službu”, rekao je fra Ivica.
U svom je govoru dao primjere kako se Gospodin u mnogim situacijama čudesno pobrinuo za ono što je baš u tim trenucima bilo potrebno. Okupljeni vjernici bili su oduševljeni svjedočanstvom žive vjere koja prožima jedinog hrvatskog fratra kapucina u misijama. Fra Ivica više je puta zahvalio Mateji Gazilj iz Đakova (na prvoj fotografiji u galeriji zajedno s obitelji i fra Ivicom) koja će godinu dana volontirati i pomagati djeci u Boliviji.
I ovaj se put pokazalo koliko su velika srca Đakovčana, ali i svih onih koji preko Centra doniraju te tako pomažu rad našeg misionara; prodajom krunica i donacijama prikupljeno je 1.050 eura i 15.533 kune koje će fra Ivica iskoristiti za pomoć najpotrebitijima.  (www.ika.hkm.hr) FOTO: Josip Kazalicki

Galeriju fotografija i video svjedočanstva možete pogledati u nastavku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Nekategorizirano