Velika dvorana Župe Svih svetih u Đakovo 15. listopada 2016. bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Ondje se održao misijski seminar za animatore župnih misijskih skupina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Sudjelovalo je stotinjak misijskih suradnika, a bila je to prilika da se i ovaj put čuje iz prve ruke kako se svjedoči Radosna vijest kao najočitiji izraz Božjeg milosrđa o čemu je svjedočio dugogodišnji misionar Ruande  don. Danko Litrić. Taj misionar u dalekoj Ruandi djeluje više od trideset godina.
Drugo izlaganje je bilo o sveopćem misijskom poslanju Crkve koje je priredio vlč. Josip Vrančić. Kako bi svima bila omogućena misijska suradnja, kao poziv i preporuka, animatorica župnih misijskih skupina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji s. Ignacija Ribinski održala je kratko, ali sadržajno predavanje o Molitvenom misijskom savezu (moljenju krunice za uspjeh misija). S tom nakanom tiskani su i podijeljeni prigodni plakati koji će u župnim zajednicama potaknuti ovu molitvenu akciju.
– U Đakovčako-osječkoj nadbiskupiji, kazala je sestra Ignacija,  dosta je razvijeno misijsko djelovanje u kojem sudjeluje između 80 i sto osoba, a u Župi Svih svetih djeluje 12 suradnika, djece i odraslih. Suradnja se sastoji ne samo u molitvi, nego u radu, žrtvi i pomaganju svake vrste naših misionara. Sudionici seminara posjetili su ovom prigodom Župni misijski centar na koji su Đakovčani posebno ponosni. Josip Kazalicki

Categories: Nekategorizirano