U subotu 16.12. otvorena je jubilarna, 20. božićna misijska izložba u Misijskom centru župe Svih svetih u Đakovu.
Na otvorenju je bilo više od stotinu posjetitelja i moglo se vidjeti mnoštvo eksponate iz misijskih zemalja, ali i radove članova Misijske skupine kao i cvijeće koje su sami uzgojili. Naravno, sav novac prikupljen od donacija ide za potrebe misija.
Izložbu je otvorio prečasni gospodin Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije. U svojoj u uvodnoj riječi naglasio je povezanost Božića i misija: “Bog Otac nam je poslao svoga Sina da nas spasi, a misionari su oni koji tu vijest šire riječju i djelom te očekuju i našu pomoć duhovnu i materijalnu.
Ovaj Misijski centar, uz podršku velečasnog Tomislava Ćurluke, mjesnog župnika, u suradnji s misijskom zajednicom potpomaže rad naših misionara osobito u školovanju djece. Sada se uz pomoć ove Misijske zajednice školuje 523 djece širom svijeta.”
Kako „konac djelo krasi“ kandidatice sestara sv. Križa pjesmom i svirkom su popratile ovaj događaj, a „Pjevači Betlehemske zvijezde“ su izveli svoj program i pozvali prisutne da svoje domove otvore njihovom dolasku i tako još jednom pomognu djeci u misijskim zemljama. Svečanost je svojim dolaskom uveličao i vlč. Robert Djossou, svećenik biskupije Porto Novo u Beninu.
Izložbu je moguće posjetiti cijeli tjedan do Božića.

Categories: Nekategorizirano